Serwis Księgarnia

Aborygeni australijscy. Dzieła. T. 11

Kategoria: Socjologia
Cena (PLN): 35.90
Rok wydania: 2002
ISBN: 83-01-13912-9
Link do opisu: OPIS
Dodaj do koszyka:

11. tom dzieł wszystkich Bronisława Malinowskiego. Prezentuje teksty z zakresu socjologii religii, rodziny, kultury i ekonomii. Książkę ilustrują zdjęcia z Australii.
Autor: Bronisław Malinowski


ostatnia aktualizacja: 2010-08-10
Komentarze
Podstawowe wiadomości z każdej dziedziny geologii dynamicznej. Liczne zdjęcia, rysunki i mapy ułatwiają percepcję prezentowanych treści.
Autor: Włodzimierz Mizerski
Podręcznik poświęcony metodom i modelom stosowanym w eksploracji danych. Omawia metody analizy składowych głównych, analizę regresji, regresję logistyczną, sieci bayesowskie i algorytmy genetyczne.
Autor: Daniel T. Larose
Znakomity podręcznik akademicki chemii organicznej, znany i polecany na polskich uczelniach! Nowatorski sposób wyjaśniania mechanizmów reakcji, doskonały układ materiału, bogaty materiał ilustracyjny.
Autor: John McMurry
Kompendium wiedzy dotyczącej teorii automatów, języków formalnych i obliczeń – uniwersalnych podstaw informatyki teoretycznej i lingwistyki matematycznej.
Autor: John E. Hopcroft, Rajeev Motwani, Jeffrey D. Ullman
Słownik liczy około 50 000 wyrazów, których pisownia może sprawiać trudności. Są wśród nich wyrazy rodzime i obce, nazwy własne i pospolite. Zawiera CD z programem do skalowania tekstu.
Książka jest zbiorem ćwiczeń z chemii fizycznej. Zawiera zadania i problemy oraz ich omówienia i rozwiązania.
Autor: Peter William Atkins, C.A. Trapp, M.P. Cady, C. Giunta
Podręcznik do nauki jazdy na nartach z 30-minutowym instruktażowym filmem DVD w polskiej wersji językowej. Najważniejsze manewry objaśniają załączone fotografie.
Autor: Warren Smith
Algebra liniowa w pigułce! Podręcznik z obszernym zbiorem zadań. Zawiera zadania dotyczące wszystkich podstawowych tematów omawianych na dwusemestralnym wykładzie algebry liniowej.
Autor: Jerzy Rutkowski
Słownik zawiera 1350 haseł. Omawia podstawowe pojęcia żywieniowe, składniki odżywcze, jednostki chorobowe oraz wybrane zagadnienia związane z fizjologią i biochemią żywienia.
Autor: Henryk Gertig, Jan Gawęcki
Polityka Prywatności