Serwis Księgarnia

Żywienie człowieka. T. 1

Kategoria: Biologia
Cena (PLN): 39.90
Rok wydania: 2008 (copyright 2003)
ISBN: 978-83-01-13947-6
Link do opisu: OPIS
Dodaj do koszyka:

Kompendium wiedzy z zakresu współczesnej nauki o żywieniu i dietetyce. Pozycję uzupełnia prezentacja problemów żywieniowych świata oraz metody oceny sposobu żywienia i stanu odżywienia.
Autor: Jan Gawęcki, Lech Hryniewiecki


data ostatniej modyfikacji: 2009-11-17 19:49:49
Komentarze
Unikalny na polskim rynku wydawniczym wykład poświęcony praktycznym aspektom stosowania skali WISC-R!
Autor: Grażyna Krasowicz-Kupis, Katarzyna Wiejak
Polemika autora z psychologizmem, zakończona krytyką. Prezentacja tezy, że znaczenia wyrazów językowych, liczby i im podobne struktury istnieją idealnie niezależnie od naszej świadomości.
Autor: Edmund Husserl
Praca przedstawia współczesną społeczność polskich Żydów, na nowo odradzającą się od końca lat 70.
Autor: Katarzyna Paszko
Aktualny stan wiedzy o podstawowych instytucjach życia politycznego. Opis funkcjonowania partii w strukturach władzy. Odwołania do współczesnych przykładów, w tym do przemian demokratycznych w Polsce.
Autor: Katarzyna Sobolewska-Myślik
Praca omawia koncepcję wartości pieniądza, podstawowe operacje finansowe, formy lokat i wkładów oszczędnościowych, metody naliczania odsetek, renty kapitałowe i wycenę papierów wartościowych.
Autor: Edward Smaga
Odważne spojrzenie na wiek XIX z perspektywy Europejczyków i mieszkańców innych części świata. Omawia szerokie spektrum przemian cywilizacyjnych, procesów społecznych i wydarzeń politycznych.
Autor: Andrzej Chwalba
Kompendium wiedzy na temat badań presjometrycznych. Oparta na bogatej literaturze obcojęzycznej oraz własnych badaniach i ponad 30-letnim doświadczeniu autora w tej dziedzinie.
Autor: Marek Tarnawski
Książka dotyczy wszelkich aspektów profesjonalnego przygotowania różnych typów publikacji do wydania drukiem lub elektronicznie – poziomu typograficznego, języka, makrostruktury publikacji.
Autor: Adam Wolański
Kompleksowa publikacja z zakresu chemii kosmetycznej. Omawia najważniejsze związki organiczne, funkcje składników kosmetycznych oraz znaczenie i wykorzystanie surowców roślinnych w kosmetyce.
Autor: Marcin Molski
 
Polityka Prywatności