Słownik zawiera 1350 haseł. Omawia podstawowe pojęcia żywieniowe, składniki odżywcze, jednostki chorobowe oraz wybrane zagadnienia związane z fizjologią i biochemią żywienia.
Autor: Henryk Gertig, Jan Gawęcki
Klasyczne dzieło z dziedziny edukacji dorosłych sławnego profesora Knowlesa w nowym opracowaniu Elwooda Holtona i Dicka Swansona wzbogacone o najnowsze osiągnięcia w tej dziedzinie.
Książka przeprowadza analizę celów polityki gospodarczej i ich ewolucję w ujęciu historycznym. Podkreśla znaczenie i wpływ zmian zachodzących w gospodarce na kształtowanie celów polityki gospodarczej.
Autor: Anna Horodecka
Pierwsze w Polsce, nowoczesne i wyczerpujące kompendium podstaw teoretycznych i wskazówek praktycznych do datowania drewna i rekonstrukcji zmian w środowisku.
Autor: Andrzej Zielski, Marek Krąpiec
Podręcznik z zakresu współczesnych systemów politycznych reprezentatywnych państw świata. Przedstawia zasady, instytucje ustrojowe i mechanizmy funkcjonowania współczesnych państw demokratycznych.
Jedna z najważniejszych prac Hegla poświęcona zjawisku religii i religijności jako ważnemu elementowi ludzkiego świata duchowego. Pierwsze tłumaczenie na język polski.
Autor: Georg Wilhelm Friedrich Hegel
Książka opisuje 5 metodologii postępowania przy ocenie projektu gospodarczego. Wszystkie zilustrowano przykładami – zadaniami do rozwiązania.
Autor: Jerzy Jakubczyc
Podstawowy podręcznik w nauczaniu historii informatyki na poziomie akademickim. Również cenny materiał uzupełniający do wykładów wprowadzających na kierunkach informatycznych.
Autor: Piotr Gawrysiak
Kompleksowy wykład na temat konkurencyjności w skali makro, mezo i mikro. Znakomita lektura dla praktyków poszukujących wiedzy i inspiracji, jak zapewnić firmom przewagę na konkurencyjnym rynku.