Serwis Księgarnia

Fizyka. Poradnik encyklopedyczny

Kategoria: Fizyka
Cena (PLN): 26.90
Rok wydania: 2004
ISBN: 83-01-14264-2
Link do opisu: OPIS
Dodaj do koszyka:

Kolejne wydanie popularnego poradnika dla uczniów i studentów zawierającego podstawowe wiadomości z głównych działów fizyki klasycznej i współczesnej.
Autor: B.M. Jaworski, A.A. Dietłaf


ostatnia aktualizacja: 2009-11-17
Komentarze
Nauka tworzenia animacji za pomocą programu SwiSH, który daje ogromne możliwości tworzenia animacji flash, a przy tym jest niezwykle łatwy w użyciu i na dodatek tani.
Autor: Roland Zimek
Słownik zawiera 22 000 haseł oraz 33 000 znaczeń, zwrotów i przykładów użycia. Rejestruje najczęściej używane słownictwo. Podaje deklinację i koniugację trudniejszych wyrazów.
Autor: Jan Wawrzyńczyk
Przejrzysty, systematyczny, precyzyjny i uporządkowany chronologicznie wykład obejmujący historię estetyki od starożytności do końca XVII wieku. Zawiera liczne przytoczenia dzieł oryginalnych.
Autor: Władysław Tatarkiewicz
Wprowadzenie w problematykę badań nad stygmatyzacją społeczną. Analizuje korzenie koncepcji, dalszy rozwój stygmatyzacji oraz zastosowanie koncepcji do badań nad tożsamością.
Autor: Elżbieta Czykwin
Nowoczesne, całościowe omówienie aktualnych osiągnięć w biotechnologii roślin. Książka prezentuje podstawy czyli aspekty metodyczne zaawansowanej biotechnologii roślin i jej praktyczne zastosowania.
Obszerny, wyczerpujący słownik łaciński, opracowany przez najlepszych polskich filologów klasycznych; reprint słynnego słownika, wydanego przez PWN w latach 1957-1979.
Książka prezentuje amerykański system medialny. Ukazuje praktykę i ocenę kampanii z perspektywy jej głównych uczestników. Analizuje zawartość oraz wpływ najważniejszych rodzajów przekazów wyborczych.
Autor: Tomasz Płudowski
Synteza dziejów krajów i narodów Europy wschodniej i północnej skupionych wokół Morza Bałtyckiego od zarania dziejów do czasów współczesnych. Liczne fotografie archiwalne.
Autor: Wolfgang Froese
Podręcznik akademicki na temat żywienia zwierząt. Materiał przygotowany przez najlepszych specjalistów z różnych ośrodków naukowych. Omawia składniki pasz i ich znaczenie dla organizmu zwierząt.
Polityka Prywatności