Podręcznik akademicki, napisany przez znakomitych żywieniowców oraz klinicystów, zawiera współczesną wiedzę na temat zasad i praktycznych wskazań co do właściwego żywienia w różnych okresach życia.
Autor: Jan Gawęcki, Jan Hasik
Książka dla osób, które chcą efektywnie nauczyć się projektowania wyrobów i zarządzania ich dokumentacją przy użyciu programu Autodesk Inventor 2010 w wariancie z nowym interfejsem użytkownika.
Autor: Andrzej Jaskulski
Głównym celem książki jest wyjaśnienie fundamentalnych idei i pojęć z zakresu równań różniczkowych cząstkowych.
Autor: Lawrence C. Evans
Autorka przybliża zagadnienia związane ze zdolnością człowieka do wglądu w siebie oraz do uwzględniania w myśleniu i działaniu racji moralnych. Ułatwia rozumienie przesłanek własnych zachowań.
Autor: Maria Jarymowicz
Nowoczesny podręcznik wprowadzający w zagadnienia współczesnej chemii analitycznej – teoretycznej i praktycznej. Omawia metody instrumentalne i analizę chemiczną.
Autor: D.A. Skoog, D.M. West, F.J. Holler, S.R. Crouch
Jeden z wiodących ekspertów od kryptografii firmy Symantec pokazuje jak za pomocą szyfrowania chronić dane i aplikacje. Książka zawiera przykłady kodu. Omawia sejfy na klucze oraz zarządzanie nimi.
Autor: Kevin Kenan
Nowoczesna i kompleksowa prezentacja wiedzy o budowie geologicznej Polski oraz ewolucji poszczególnych obszarów i jednostek geologicznych. Najnowsze wyniki badań.
Autor: Włodzimierz Mizerski
Kompendium wiedzy o dziele literackim i jego lekturze. Dostarcza praktycznych wskazówek, jak czytać ze zrozumieniem dzieło literackie. Pokazuje, jak budować kompetencję czytelniczą.
Autor: Ryszard Handke
Pierwszy na rynku polskim "biologiczny" podręcznik mikrobiologii przemysłowej, w którym autor skupił się na mikroorganizmach stosowanych w ochronie środowiska.
Autor: Mieczysław K. Błaszczyk