Książka prezentuje najczęściej używane składniki i receptury kuchni włowskiej oraz wskazówki dotyczące wyposażenia kuchni. Przygotowanie potraw zilustrowane krok po kroku.
Autor: Jennifer Donovan
Książka prezentuje prosty sposób poznawania programu Flash 5 służącego do tworzenia grafiki w sieci WWW. Uczy tworzenia kluczowych ramek oraz interakcyjnych animacji.
Autor: Sherry London, Dan London
Przystępny i nowoczesny podręcznik podstaw statystyki dla adeptów psychologii i pedagogiki! Wprowadza w zagadnienia z zakresu statystyki opisowej i indukcyjnej, nieparametrycznej i wielozmiennowej.
Autor: George A. Ferguson, Yoshio Takane
Kompleksowa, poparta przykładami wiedza na temat zarządzania jakością: projektowania, utrzymywania i doskonalenia systemów zarządzania jakością, metod i narzędzi wspomagających oraz oceny jakości.
Autor: Adam Hamrol
Wprowadzenie do problemów rachunkowości finansowej i zarządczej, uwzględniające zapotrzebowanie na informacje potrzebne do zarządzania przedsiębiorstwami i prezentowania sprawozdań finansowych.
Autor: John J. Glynn, John Perrin, Michael P. Murphy
Słownik zawiera 1350 haseł. Omawia podstawowe pojęcia żywieniowe, składniki odżywcze, jednostki chorobowe oraz wybrane zagadnienia związane z fizjologią i biochemią żywienia.
Autor: Henryk Gertig, Jan Gawęcki
Książka omawia percepcję substancji odorotwórczych wprowadzanych do środowiska, a także problemy związane z ich uciążliwością i zagrożeniem dla zdrowia ludzi.
Autor: Joanna Kośmider, Barbara Mazur-Chrzanowska, Bartosz Wyszyński
Analiza teoretyczna powiązana z realnymi zjawiskami, procesami i tendencjami charakteryzującymi współczesną gospodarkę. Wywód teoretyczny poparty danymi statystycznymi i miernikami ekonomicznymi.
Autor: Tomasz Rynarzewski, Anna Zielińska-Głębocka
Nowy, aktualny, praktyczny i bogato ilustrowany przewodnik po Budapeszcie niezastąpiony podczas wyjazdów weekendowych, podróży służbowych czy dłuższego pobytu.