Książka prezentuje najczęściej używane składniki i receptury kuchni włowskiej oraz wskazówki dotyczące wyposażenia kuchni. Przygotowanie potraw zilustrowane krok po kroku.
Autor: Jennifer Donovan
Wszystkie religie świata obiektywnie przedstawione przez autorów z najwybitniejszych ośrodków teologicznych Europy. Nagroda Nowych Książek 2003 dla redaktorów naukowych encyklopedii.
Oryginalna synteza zagadnień podejmowanych przez socjologów kultury, próba wytyczenia granic tej subdyscypliny, swoisty pomost między polską tradycją myśli socjologicznej a światową humanistyką.
Autor: Antonina Kłoskowska
Znany i poszukiwany podręcznik z zakresu mikrobiologii ogólnej. Omawia budowę i funkcje fizjologiczne bakterii, genetykę, ewolucję i systematykę oraz wykorzystanie mikrobiologii w praktyce.
Autor: Władysław J.H. Kunicki-Goldfinger
Tom Oświecenie zawiera hasła poświęcone gatunkom i formom literackim charakterystycznym dla epoki; oświeceniowym prądom i kierunkom artystycznym; problemom filozoficznym i estetycznym.
Nauka tworzenia animacji za pomocą programu SwiSH, który daje ogromne możliwości tworzenia animacji flash, a przy tym jest niezwykle łatwy w użyciu i na dodatek tani.
Autor: Roland Zimek
Przewodnik, który powstał z pasji podróżowania. Autor oprowadza po popularnych szlakach i miejscach mniej uczęszczanych. Prezentuje 25 atrakcji, których nie można przegapić.
Obszerne spektrum innowacyjnych usług finansowych oferowanych przez banki. Prezentacja korzystnych i niekorzystnych dla obydwu stron (banku i klienta) zjawisk towarzyszących transakcjom. Książka z CD.
Praktyczny, bogato ilustrowany przewodnik po Tunezji. Opisuje najciekawsze oraz mniej znane, lecz interesujące miejsca, a także warte obejrzenia atrakcje. Zawiera mapę kraju i plan Tunisu.
Autor: Peter Lilley