Klasyczna książka Freuda, która zapoczątkowała rozwój i popularyzację psychoanalizy jako teorii, metody badawczej i środka terapii.
Autor: Sigmund Freud
Książka prezentuje najczęściej używane składniki i receptury kuchni włowskiej oraz wskazówki dotyczące wyposażenia kuchni. Przygotowanie potraw zilustrowane krok po kroku.
Autor: Jennifer Donovan
Specjalista w zakresie historii Europy Środkowej, przedstawia wieloetapowy proces narodzin państwa niemieckiego. Wiele miejsca poświęca udziałowi Słowian w tworzeniu zrębów średniowiecznych Niemiec.
Autor: Friedrich Prinz
Kompleksowe ujęcie koncepcji marketingowej, uwzględniające specyfikę sektora usług turystycznych. Przykłady z polskiej praktyki gospodarczej. Bogata bibliografia. Ceniony zespół polskich naukowców.
Kompleksowy, bogato ilustrowany przewodnik dla ilustratorów, projektantów, a także osób zamawiających ilustracje.
Autor: Lawrence Zeegen
Encyklopedia zawiera 3000 haseł opisujących obiekty fizycznogeograficzne, warunki naturalne poszczególnych kontynentów oraz artykuły o relacji człowiek-środowisko, opisujące klimat i budowę Ziemi.
Podręcznik omawia identyfikację związków organicznych za pomocą metod spektroskopowych. Zawiera gruntowne wprowadzenie do spektroskopii mas, w podczerwieni i magnetycznego rezonansu jądrowego (NMR).
Autor: Robert M. Silverstein, Francis X. Webster, David J. Kiemle
Książka wszechstronnie analizuje nowoczesność i modernizm w literaturze polskiej XX wieku. Prezentuje najważniejsze zagadnienia teorii i historii literatury.
Autor: Jerzy Święch
Kompleksowe przedstawienie problematyki finansowania inwestycji z uwzględnieniem różnych źródeł finansowania. Całość udokumentowana przykładami empirycznymi. Podręcznik interdyscyplinarny.
Autor: Aneta Michalak