Serwis Księgarnia

Klasycyzm i romantyzm

Kategoria: Sztuka
Cena (PLN): 35.00
Rok wydania: 2006
ISBN: 83-01-14850-0
Link do opisu: OPIS
Dodaj do koszyka:

Drugi tom z sześciu poświęconych historii sztuki nowożytnej. Prezentuje klasycyzm i romantyzm – kierunki, które rozwijały się w sztuce XVIII i XIX wieku.
Autor: Silvestra Bietoletti


ostatnia zmiana: 2009-11-17
Komentarze
Wszystko o biologii komórki roślinnej! Książka omawia ścisłe związki między strukturą składników budujących komórkę, a jej funkcjonowaniem. Uwzględnia najnowsze koncepcje naukowe oparte na badaniach.
Nowe wydanie oficjalnego podręcznika Akademii Sieci Cisco przeznaczonego na pierwszy semestr kursu CCNA v3.1.1. Obejmuje wszystkie tematy szkolenia uzupełnione o dodatkowe przykłady.
Autor: Wendell Odom, Tom Knott
Praktyczny, bogato ilustrowany przewodnik po Rzymie. Opisuje najciekawsze oraz mniej znane, lecz interesujące miejsca, a także warte obejrzenia atrakcje. Zawiera plan miasta i metra.
Autor: Jane Shaw
Zakres książki obejmuje wszystkie zagadnienia ortograficzne przewidziane w programach nauczania w szkołach i na lektoratach. Poszczególne zagadnienia zostały zilustrowane wieloma przykładami.
Autor: Małgorzata Szuk-Bernaciak
Książka omawia kwestię tożsamości. Analizuje znaczenie tożsamości kulturowych, religijnych i narodowych dla społecznej samoidentyfikacji jednostek oraz dla tworzenia przez nie organizacji oddolnych.
Autor: Manuel Castells
Przystępny wykład dotyczący zastosowania matematyki w ubezpieczeniach. Na końcu każdego rozdziału znajdują się zadania do samodzielnego rozwiązania. Całość uzupełniają aneksy matematyczne.
Autor: Patrycja Kowalczyk, Ewa Poprawska, Wanda Ronka-Chmielowiec
Bogata w informacje prezentacja historii marksizmu. Ukazuje źródła konstytutywnych pojęć marksizmu i wszystkie konteksty od starożytnych po współczesne. Analizuje odłamy i doktrynalne niuanse.
Autor: Leszek Kołakowski
Nowe wydanie, poszerzone i uzupełnione do roku 2000! Podstawowe wiadomości z historii Polski napisane prostym językiem. Daty o znaczeniu przełomowym dzielą książkę na części. Bogato ilustrowana.
Autor: Alicja Dybkowska, Jan Żaryn, Małgorzata Żaryn
Książka prezentuje najczęściej używane składniki i receptury kuchni włowskiej oraz wskazówki dotyczące wyposażenia kuchni. Przygotowanie potraw zilustrowane krok po kroku.
Autor: Jennifer Donovan
Polityka Prywatności