Podstawowe informacje na temat żywienia oraz biologicznych, medycznych i społecznych aspektów ochrony zdrowia. Najnowsza wiedza o produktach żywnościowych, ich przetwarzaniu i funkcjonowaniu na rynku.
Klasyczna publikacja poświęcona początkom średniowiecznych herezji. Mistrzowski sposób ujęcia treści, rzetelność wniosków opartych na analizie źródłowej i dbałość o stylistykę przekazywanych myśli.
Autor: Tadeusz Manteuffel
Nowoczesny, przejrzyście napisany, kompletny podręcznik podstaw fizyki! Zawiera elementy fizyki współczesnej. Przedstawia aktualny stan wiedzy. Aparat matematyczny ograniczony do niezbędnego minimum.
Autor: David Halliday, Robert Resnick, Jearl Walker
Autorka przybliża zagadnienia związane ze zdolnością człowieka do wglądu w siebie oraz do uwzględniania w myśleniu i działaniu racji moralnych. Ułatwia rozumienie przesłanek własnych zachowań.
Autor: Maria Jarymowicz
Książka omawia całokształt życia literackiego międzywojennej Polski: podstawowe rodzaje literackie, programy literackie oraz twórczość krytyczną. Pracę wzbogacają biogramy najwybitniejszych twórców.
Autor: Jerzy Kwiatkowski
Materiały do ćwiczeń ukazują problematykę zarządzania ludźmi z 2 perspektyw – od strony pracodawcy i służb personalnych oraz od strony kandydatów do pracy i pracowników.
Wyczerpujący przewodnik po zagadnieniach związanych z zagrożeniami wirusowymi, technikami obrony i narzędziami analitycznymi dla pracowników IT i profesjonalistów w dziedzinie bezpieczeństwa.
Autor: Peter Szor
Klasyczny podręcznik do historii filozofii napisany przez wybitnego filozofa i estetyka. Ukazuje dzieje myśli jako historii myślicieli. Omawia doktryny oraz najważniejsze zagadnienia i pojęcia.
Autor: Władysław Tatarkiewicz
Książka jest monografią barwy, szeroko omawiającą to zagadnienie z punktu widzenia wielu dziedzin nauki.
Autor: Adam Zausznica