Książka prezentuje najczęściej używane składniki i receptury kuchni włowskiej oraz wskazówki dotyczące wyposażenia kuchni. Przygotowanie potraw zilustrowane krok po kroku.
Autor: Jennifer Donovan
Książka omawia globalne strategie, nowe struktury organizacyjne, zarządzanie wiedzą i kapitałem intelektualnym, elastyczne systemy pracy, e-biznes oraz społeczną odpowiedzialność przedsiębiorstwa.
Autor: Zbigniew Malara
Książka wybitnej znawczyni papirusów, czasów hellenistycznych, Egiptu epoki greckich Ptolemeuszów, a także Biblii i Ewangelii. Przybliża świat helleńskiego i wczesnochrześcijańskiego Śródziemnomorza.
Autor: Anna Świderkówna
Bogato ilustrowany przewodnik po Riwierze tureckiej. Opisuje najciekawsze oraz mniej znane, lecz interesujące miejsca, a także warte obejrzenia atrakcje. Zawiera mapę regionu i plany miast.
Autor: Melissa Shales
Opis najważniejszych zagadnień teoretycznych w stosunkach międzynarodowych, przykłady praktycznego zastosowania poszczególnych teorii, analiza studiów przypadków i wydarzeń historycznych.
Autor: Jacek Czaputowicz
Pierwszy podręcznik dotyczący geografii Unii Europejskiej. Omawia początki integracji europejskiej, przyrodniczą charakterystykę regionu, ludność Unii Europejskiej.
Książka opisuje praktyczne problemy związane z projektowaniem przeznaczonych dla sterowników PLC algorytmów sterowania złożonymi procesami technologicznymi.
Autor: Bogdan Broel-Plater
Wszystkie religie świata obiektywnie przedstawione przez autorów z najwybitniejszych ośrodków teologicznych Europy. Nagroda Nowych Książek 2003 dla redaktorów naukowych encyklopedii.
Syntetyczne ukazanie zjawisk literackich Młodej Polski. Podstawowe utwory, powiązanie historii literatury i modernistycznych programów artystycznych z przemianami w międzywojennej Polsce.
Autor: Jan Tomkowski