Serwis Księgarnia

Kompendium wiedzy o żywności, żywieniu i zdrowiu

Cena (PLN): 44.90
Rok wydania: 2007 (copyright 2006)
ISBN: 978-83-01-14254-4
Link do opisu: OPIS
Dodaj do koszyka:

Podstawowe informacje na temat żywienia oraz biologicznych, medycznych i społecznych aspektów ochrony zdrowia. Najnowsza wiedza o produktach żywnościowych, ich przetwarzaniu i funkcjonowaniu na rynku.


ostatnia aktualizacja: 2009-11-17
Komentarze
Książka prezentuje problemy diagnostyki bakteriologicznej m.in.: przegląd bakterii związanych z człowiekiem, podstawy taksonomii bakterii, aktualną systematykę, cechy patogenezy i przebiegu zakażeń.
Książka przygotowuje do egzaminu ECDL CAD. Powstała w oparciu o sylabus ECDL CAD w wersji 1.5. Zawiera informacje na temat komputerowego wspomagania projektowania z wykorzystaniem programu AutoCAD.
Autor: Bohdan Lisowski, Urszula Łaptaś, Maciej Skaza
Podręcznik do nauki jazdy na snowboardzie z 30-minutowym instruktażowym filmem DVD w polskiej wersji językowej. Najważniejsze manewry objaśniają załączone fotografie.
Autor: Neil McNab
Jedna z najważniejszych prac socjologicznych wszechczasów jednego z najczęściej cytowanych socjologów amerykańskich! Świat socjologii i główne założenia jej humanistycznej wizji.
Autor: C. Wright Mills
Książka zawiera podstawowe dane o państwach i terytoriach zależnych, podane w przystępny sposób, w układzie alfabetycznym.
Imponująca wszechstronnością i rozmachem synteza historii kultury amerykańskiej w układzie chronologicznym z wyodrębnieniem najważniejszych wydarzeń! Nagroda Ministra Edukacji Narodowej i Sportu 2005.
Autor: Marek Gołębiowski
Książka prezentuje środki przymusu stosowane wobec dziennikarzy oraz wywierane przez nich na producentach. Przedstawia próbę programu wspólnego działania artystów, pisarzy, uczonych i dziennikarzy.
Autor: Pierre Bourdieu
Barwna i fascynująca opowieść o narodzinach i rozwoju wielkich cywilizacji, które powstawały w basenie Morza Śródziemnego i dały początek kulturze europejskiej.
Autor: Michael Streeter
Książka jest monografią barwy, szeroko omawiającą to zagadnienie z punktu widzenia wielu dziedzin nauki.
Autor: Adam Zausznica
Polityka Prywatności