Serwis Księgarnia

Kuchnia włoska z CD

Kategoria: Poradniki
Cena (PLN): 35.90
Rok wydania: 2008
ISBN: 978-83-61171-27-0
Link do opisu: OPIS
Dodaj do koszyka:

Książka prezentuje najczęściej używane składniki i receptury kuchni włowskiej oraz wskazówki dotyczące wyposażenia kuchni. Przygotowanie potraw zilustrowane krok po kroku.
Autor: Jennifer Donovan


ostatnia aktualizacja: 2009-11-17
Komentarze
Nowoczesny podręcznik gruntownie wprowadza w zagadnienia współczesnej chemii analitycznej od strony teoretycznej i praktycznej. Podaje opisy podstawowych rodzajów błędów popełnianych w analizie.
Autor: D.A. Skoog, D.M. West, F.J. Holler, S.R. Crouch
Przewodnik po historii i kierunkach rozwoju zjawiska performansu. Autor przez pryzmat performansu ukazuje przemiany współczesnej kultury i sztuki.
Autor: Marvin Carlson
Wiek XX z ogromnymi osiągnięciami nauki, techniki i kultury, okrutnymi rewolucjami i wojnami, szaleństwem polityków i rozrywkami masowej kultury, w autorskim doborze haseł W. Kopalińskiego.



Autor: Władysław Kopaliński
Zagrożenia zdrowia i życia ludzi wynikające z przeludnienia, konfliktów ekologicznych, epidemii chorób zakaźnych i pasożytniczych, ugryzień przez psy, rekiny, ukąszeń przez żmije, komary i kleszcze.
Autor: Marek Siemiński
Znakomity podręcznik akademicki chemii organicznej! Doskonały pod względem dydaktycznym i metodycznym układ materiału, nowatorski sposób wyjaśniania mechanizmów reakcji, świetne opracowanie graficzne.
Autor: John McMurry
Książka prezentuje zasady pracy z arkuszem kalkulacyjnym. Przedstawia sposoby wykonywania tabel z obliczeniami i generowania na ich podstawie wykresów. Przytowuje do egzaminu na ECUK.
Autor: Mirosława Kopertowska
Dzieło Arystotelesa prezentuje traktat społeczno-polityczny. Przekład, słowo wstępne i komentarz – Ludwik Piotrowicz. Wstępem poprzedził Mikołaj Szymański.
Autor: Arystoteles
Wprowadzenie w problematykę badań nad stygmatyzacją społeczną. Analizuje korzenie koncepcji, dalszy rozwój stygmatyzacji oraz zastosowanie koncepcji do badań nad tożsamością.
Autor: Elżbieta Czykwin
Kompleksowe ujęcie zarządzania strategicznego w nurcie organizacji i funkcjonowania firmy. Podstawy teoretyczne i metodologiczne przedmiotu. Empiryczne rozwiązania organizacyjne i praktyczne programy.
Autor: Adam Stabryła
Polityka Prywatności