Podstawowe informacje na temat żywienia oraz biologicznych, medycznych i społecznych aspektów ochrony zdrowia. Najnowsza wiedza o produktach żywnościowych, ich przetwarzaniu i funkcjonowaniu na rynku.
Całościowe przedstawienie zagadnień z zakresu inżynierii oprogramowania poświęconych tematyce testowania: podstawy teoretyczne, metody testowania, organizacja i standaryzacja pracy zespołów.
Autor: Bogdan Wiszniewski, Bogdan Bereza-Jarociński
Przystępny i zwięzły wykład współczesnej wiedzy o psychologii pracy i organizacji – geneza historyczna, problemy i zastosowania praktyczne, zadania psychologów oraz nowe obszary badań.
Autor: Zofia Ratajczak
Słownik zawiera 36 000 znaczeń najczęściej używanych wyrazów, podstawowe informacje o pisowni i odmianie, sposobach użycia, a także związki frazeologiczne i ważniejsze terminy specjalistyczne.
Autor: Lidia Drabik, Elżbieta Sobol
Podręcznik fizyki składający się z 3 części: mechaniki, elektrodynamiki i nauki o substancji. Zawiera zadania do samodzielnego rozwiązywania oraz zadania przykładowe, rozwiązane w tekście.
Autor: M.A. Herman, A. Kalestyński, L. Widomski
Książka uczy, jak wykorzystać C# do stworzenia aplikacji .NET, od aplikacji systemu Windows do aplikacji sieci WWW. Omawia każdy aspekt pisania programów .NET i podaje dobrze dobrane przykłady.
Autor: Andrew Troelsen
Vademecum prezentujące najważniejsze zagadnienia i główne kierunki badań nad gatunkami mowy. Zawiera opis polskich teorii z zakresu genologii literackiej oraz antologię tekstów źródłowych.
Autor: Danuta Ostaszewska, Romuald Cudak
W niezwykle atrakcyjny sposób autor wskazuje niewidoczną i często nieuświadamianą wagę norm obowiązujących w trakcie prowadzenia konwersacji czy nawet samej obecności w miejscu publicznym.
Autor: Erving Goffman
Książka jest zbiorem ćwiczeń z chemii fizycznej. Zawiera zadania i problemy oraz ich omówienia i rozwiązania.
Autor: Peter William Atkins, C.A. Trapp, M.P. Cady, C. Giunta